port 4
Ingredienser:
2 zucchini (ca800g)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk olivolja
8 dl hönsbuljong (vatten + fond/tärning)
1 kruka basilika
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 skivor parmaskinka
Gör så här:
Skär zucchinin smått. Skala och grovhacka vitlök och lök. Stek i olivolja på svag värme tills löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt buljong. Låt puttra på svag värme ca 10 min. Tillsätt basilikablad. (spara några till dekoration) Mixa soppan med stavmixer eller i en blender tills den är ganska slät. Häll tillbaka i pannan, tillsätt creme fraiche och värm. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika. Toppa med bitar av parmaskinka.
lördag 24 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar