onsdag 14 januari 2009

Ajvar lasagne

Port 6-8

Ingredienser:
3 squash
1 aburgine
1 gul lök
800 g köttfärs
2 dl ajvar relish (tillsätt efter egen smak)
5 dl creme fraiche
6-8 skivor mozzarellaost
1 burk champinjoner
olja till stekning
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hyvla eller skiva squash och aburgine tunnt. Stek sen i olja och pressad vitlök. Salta och peppra. Skala och hacka lök. Stek lök och köttfärs, Tillsätt champinjoner och kryddor. Blanda creme fraiche och ajvar. Varva squashblandningen, köttfärsblandningen och ajvarsåsen i en ugnssäker form. Toppa med den skivade mozzarellan. Grädda i ugn tills osten har smält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar