Port 4
Ingredienser:
1 röd chilifrukt
4-5 apelsiner
1 dl grovhackade örter, tex citronverbena, timjan eller rosmarin
4 portionsbitar laxfilé (à 125g)
½ tsk salt
2 krm citronpeppar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till formen
Till servering:
3 påsar babyspenat (à 80g)
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Till garnering:
1 citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finstrimla chilin. Skrubba apelsinerna väl. Finstrimla skal från 1 apelsin och pressa 3 dl juice. Blanda skal och chili med örterna. Gnid in fisken med salt, citronpeppar och pressad vitlök. Lägg dom i en oljad ugnssäker form. Lägg på örthacket. Häll över apelsinjuicen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 min eller tills fisken är klar. -känn med provsticka. Hetta upp olja i en stor panna. Lägg i spenaten. Ta pannan från värmen och låt spenaten mjukna under omrörning tills den är genomvarm. Salta och peppra.
Servera laxen med apelsinsky och spenat.
Garnera med citronklyftor.
lördag 24 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar