lördag 24 januari 2009

Apelsin- och chililax med slungad spenat

Port 4

Ingredienser:
1 röd chilifrukt
4-5 apelsiner
1 dl grovhackade örter, tex citronverbena, timjan eller rosmarin
4 portionsbitar laxfilé (à 125g)
½ tsk salt
2 krm citronpeppar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till formen

Till servering:
3 påsar babyspenat (à 80g)
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Till garnering:
1 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finstrimla chilin. Skrubba apelsinerna väl. Finstrimla skal från 1 apelsin och pressa 3 dl juice. Blanda skal och chili med örterna. Gnid in fisken med salt, citronpeppar och pressad vitlök. Lägg dom i en oljad ugnssäker form. Lägg på örthacket. Häll över apelsinjuicen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 min eller tills fisken är klar. -känn med provsticka. Hetta upp olja i en stor panna. Lägg i spenaten. Ta pannan från värmen och låt spenaten mjukna under omrörning tills den är genomvarm. Salta och peppra.
Servera laxen med apelsinsky och spenat.
Garnera med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar