lördag 24 januari 2009

Rostad aubergine med mandel och mynta

port 4

Ingredienser:
1 stor aubergine (ca 400g)
1 dl sötmandel
1 kruka mynta (ca 30 blad)
2 krm malen kanel
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 tsk sesamfrön
½ msk olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i cm tjocka stavar. Grovhacka mandeln. Plocka myntabladen, spara några späda blad till dekoration. Blanda aubergine, mandel, mynta, kanel, olja och salt i en stor bunke. Bre ut det i en långpanna och rosta i ugn 20-25 min. Rör om efter halva tiden.
Servera rätten varm eller ljummen.
Dekorera med myntablad, strössla över sesamfrön och ringla över olivolja.
Gott till lamm eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar