fredag 23 januari 2009

Thaisoppa med räkor och svamp

port 2

Ingredienser:
200 g räkor, med skal
100 g champinjoner, färska
½ msk currypasta, röd
1 tsk röd spansk pepparfrukt, finhackad
1 st vitlök, klyfta, hackad
½ msk olja
4 dl vatten
1 msk thai kycklingfond (bong)
200 ml kokosmjölk
150 g wokgrönsaker, djupfrysta grovstrimlade
½ lime, rivet skal
½ msk limesaft, pressad
2 krm salt
2 msk persilja, hackad

Gör så här
Skala räkorna. Skölj och skiva svampen. Fräs upp currypasta med finhackad pepparfrukt och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vatten, fond och kokosmjölk och koka upp. Lägg ner svamp och wokgrönsaker. Låt soppan sjuda 3 min. Smaka av med lime och salt. Dra av soppan från värmen och låt den stå och dra 1 min. Strö över räkor och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar