lördag 31 januari 2009

Viltfärsbiff med senapssås

Port: 4

Ingredienser:
Biffar:
4 st schalottenlökar
1 sk smör
8 enbär
500 g älg- eller hjortfärs
1 ägg
3 msk matlagningsgrädde
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör till stekning

Senapssås:
2 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
2 krm salt
½ krm vitpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Bryn löken i smöret i en stekpanna. Låt svalna. Mortla bären och lägg i en bunke. Tillsätt färs, ägg, grädde, timjan och lök, blanda ordentligt. Salta och peppra. Stek biffarna i smöret, ca 3 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och låt steka klart i ugnen ca 10 minuter.
Koka upp grädden till såsen i en kastrull. Tillsätt senap, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar