Port 4
Ingredienser:
1 kokt hummer (ca 300g)
2 avokado
1/4 gurka
1 bifftomat
1 liten ask rucola eller senapsört (ca 50g)
3 kvistar dill
Hummerdressing:
2 tomater
skalet från 1 hummer
1 påse saffran (0.5 g)
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
2 dl vitt torrt vin
½ krm tabasco
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Marinad:
rivet skal från 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
½ msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Bryt itu hummern, låssa köttet och skär det i bitar. Använd skalet till dressingen.
Hummerdressing: Riv tomaterna grovt på rivjärn, släng skalet. lägg tomat, hummerskal, saffran, vitlök och vitt vin i en kastrull. Sjud på svag värme ca 20 min. Sila och koka ihop tills resten återstår. Tillsätt citron och olivolja och smaka av med tabasco, salt och svartpeppar. Skala och skär avokado och gurka i bitar. Tärna tomaten grovt.
Marinaden: Blanda alla ingredienser och låt avokado och tomat marinera tillsammans med hummer bitarna. Ställ i kylen till servering. Lägg upp salladen på 4 tallrikar. Garnera med rucola och dill och skeda över hummer dressingen.
lördag 24 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar