onsdag 4 februari 2009

Arabisk nötköttgryta med vitkål

Port 2

Ingredienser:
200 g nötkött, i kuber, ca 1x1 cm
1 tsk flytande margarin
svartpeppar
salt
1 gul lök; hackad
2 1/2 dl buljong, av tärning
150 g vitkål (eller blomkål)
2 1/2 dl mild naturell lättyoghurt

Gör så här:
Bryn nötköttet i margarinet i en gryta. Salta och peppra. Häll i löken och låt det fräsa en stund. Strimla under tiden vitkålen, men inte för fint, det är godast om det är lite grövre bitar. Vill man hellre ha blomkål går det bra. Slå på buljongen i grytan och häll ner vitkål. Sätt på lock och låt det koka på svag värme ca 10-15 minuter. Kika mot slutet så att grytan inte blir alltför torr, späd då med lite vatten. Den ska vara lite "geggig". Servera grytan med fräscha grönsaker och med yoghurten som sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar