torsdag 5 februari 2009

Omelett med skinka

Port 1

Ingredienser:
2 ägg
2 msk vatten (eller mjölk eller grädde)
1 krm salt
ev. lite finmalen peppar

Fyllning:
1 skiva (ca 50 g) tärnad kassler eller skinka
1 dl riven ost
1 msk färska örtkryddor, t.ex. basilika, persilja, gräslök, dragon, körvel

Gör så här:
Vispa lätt ägg, vatten, salt och ev. peppar i en bunke med en vanlig visp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt.
Tillsätt fyllningen och blanda i äggsmeten.
Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme.
Häll i äggsmeten i stekpannan när den är varm (när margaranet slutat bubbla).
Grädda omeletten. Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.
När äggsmeten stelnat är omeletten klar. Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar