torsdag 5 februari 2009

Grekisk fläskfilé

Port 4

Ingredienser:
1 ask körsbärstomater (250 g)
200 g fetaost
1 fläskfilé (ca 500 g)
1 msk olja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 ask babyspenat (80 g)

Paprikasås:
3 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
2 krm salt

Gör så här:
Paprikasås: Skölj, dela och kärna ur paprikorna, skär dom i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Fräs vitlök, paprika och chilifrukt i oljan ca 10 minuter. Mixa med en stavmixer eller i matberedare till en slät sås. Salta. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Tärna fetaosten. Putsa och skär fläskfilén i grova strimlor, stek den i oljan i en het panna (stek eventuellt i 2 omgångar så det ej blir för fullt i pannan) till fin färg. Krydda med oregano, salt och peppar. Blanda fläskfilén med tomater och spenat. Strö över osttärningarna och ringla över paprikasåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar