Port 4
Ingredienser:
1 gul lök
200 g champinjoner
400 g benfritt nötkött; tex innan- -lår eller fransyska
2 tsk bordsmargarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
3 msk tomatpuré
ca 1 dl creme fraiche
Gör så här:
Skala och hacka eller skiva löken. Skölj och skiva champinjonerna. Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Fräs lök och chapinjoner i margarinet i en tefalpanna på medelstark värme tills vätskan från svampen har kokat bort och lök och svamp har fått fin färg. För lök och svamp åt sidan i pannan. Lägg i köttet och bryn på medelstark värme. Rör om då och då. Blanda köttet med lök och svamp. Salta och krydda och rör i tomatpuré och creme fraiche. Låt altsammans koka upp. Smaksätt mer om det behövs. Servera gärna med kokta grönsaker eller råkostsallad.
onsdag 4 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar