Port 4
Ingredienser:
2 väl mogna avokador
200 g färska champinjoner
1/2 gul lök
1 liten knippa persilja
2 skivor bacon
Vinägrett:
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk vatten
2 krm salt
malen vitpeppar
3 msk olivolja
Till dekoration:bladpersilja
Gör så här:
Rör samman vinäger, vatten, salt och vitpeppar till en vinägrett. Häll i oljan droppvis. Ansa och borsta av champinjonerna, hacka dem fint. Skala och finhacka löken och hacka persiljan fint. Blanda samman de hackade råvarorna och rör ner vinägretten. Strimla baconet fint och fräs det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Dela avokadorna och ta ut kärnan och lägg fyllningen i avokadohalvorna. Strö över baconstrimlorna.
söndag 8 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar