Port 4
Ingredienser:
1 kyckling
1 1/2 l hönsbuljong; av tärning
1 morot
1 gul lök
Tonfisksås:
185 g tonfisk i vatten
1 msk kapris
morot & lök från kycklingkoket
1 dl majonnäs
1 dl buljong från koket
1 msk nypressad citronsaft
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Dela kycklingen i fyra delar. Ansa morot och lök och skär i bitar. Koka upp buljongen, lägg i kycklingdelarna, moroten och löken och låt sjuda ca 30 minuter. Lägg tonfisk, kapris, morot och lök från koket i en matberedare och kör till en massa. Tillsätt majonnäs och späd med buljong till en sås. Smaka av med salt och peppar. Ta upp kycklingdelarna ur buljongen och tag bort skinnet. Servera kycklingen övertäckt med tonfisksås samt med dill och en grönsallad.
onsdag 4 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar