Port 4
Ingredienser:
1 kyckling, stor färsk -eller 8-9 hg kycklingdelar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör, eller margarin
2 gula lökar, medelstora
3 vitlöksklyftor
1 msk röd curry, thailändsk
1/2 krm Cayennepeppar
1 grön paprika
1 röd paprika
400 g tomater, hela på burk
3 msk chilisås
2 dl crème fraiche
Gör så här:
Stycka kycklingen i 8 delar. Bryn bitarna i en stekpanna i hälften av matfettet, salta och peppra. Lägg upp på ett fat så länge. Koka ur pannan med 1 dl vatten och ställ också den åt sidan. Skala och skiva löken tunt, finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i resten av matfettet i en vid gryta eller traktörpanna. Sätt till curry och låt den fräsa med. Rör ner cayennepeppar och tunt skivad paprika samt innehållet i tomatburken. Dela tomaterna med en gaffel eller dylikt. Sila ner buljongen från stekpannan, rör ner chilisås och crème fraiche. Koka upp och lägg i kycklingbitarna, tryck ner dem i såsen, lägg på lock och sjud i 12-15 minuter. Smaka av, det kan behövas lite mer salt.
onsdag 4 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar