måndag 4 maj 2009

Kryddig tomatsoppa

Port 4

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefära (ca 3 cm)
1 grön chilifrukt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
2 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
3 msk matlagningsgrädde
1½ tsk salt
2 krm nymalen peppar

Korianderyoghurt:
½ kruka koriander
½ dl naturell yoghurt

Gör så här: Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs dem med spiskummin och koriander i oljan i en kastrull i 3 minuter. Tillsätt tomater, vatten och buljong. Sjud under lock ca 20 minuter.
Mixa koriandern med hälften av yoghurten med en stavmixer. Rör ner resten av yoghurten. Mixa soppan slät med grädde i en matberedare. Salta och peppra. Servera med korianderyoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar