måndag 4 maj 2009

Caesarsallad

Port 4

Ingredienser:
300 g knaperstekt bacon
1 burk körsbärstomater
1 kruka valfri sallad
1 röd lök
2 kalla färdigstekta kycklingfiléer i bitar

Dressing:
1 ägg
1 vitlöksklyfta, skalad
2 ansjovisfiléer
1 dl raps- eller majsolja
1 dl turkisk yoghurt
1 msk ansjovisspad
1 krm kajennpeppar
1 krm salt

Gör så här: Blanda ihop den kalla kycklingen, salladen, tomaterna, kalla baconen och den skivade rödlöken.
Koka ägget 1 minut, gröp ur och mixa det med vitlöksklyftan och ansjovisen med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget, rör ner yoghurt, ansjovisspad, kajennpeppar och salt.
Servera till salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar