Port 8
Ingredienser:
8 kycklingfiléer
1 kruka dragon
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
100 g valnötter
3 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
3 tomater
1 kruka dragon
1 kruka persilja
1 citron
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Plocka bladen från dragonen och strö över. Ringla över oljan. Salta och peppra. Ugnsbaka kycklingen mitt i ugnen 25 minuter.
Koka upp vatten och kycklingfond. Skölj och klyfta tomaterna. Plocka bladen från dragonen. Plocka och hacka persiljan. Pressa citronjuicen och skala vitlöken. Tillsätt alla ingredienser samt oljan i kastrullen. Mixa till en slät sås med en stavmixer eller i matberedaren. Salta och peppra. Skiva och fördela kycklingen på ett uppläggningsfat. Häll över valnötssåsen och låt rätten stå svalt till servering.
måndag 4 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar