Port 4
Ingredienser:
20 gröna sparrisar
3 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl vatten + 1 hönsbuljongstärning
2 dl grädde
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
4 pilgrimsmusslor (a´50 g)
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
80 g valfri kaviar
Gör så här: Skölj sparrisen och bryt av den nedersta träiga delen. Lägg 8 sparrisar åt sidan. Skär resten i tunna bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och sparrisbitar i smör i en panna utan att det tar färg. Tillsätt buljong, grädde, salt och peppar. Koka sparrisen mjuk 10 min. Mixa soppan slät i en stavmixer eller i en blender. Koka de hela sparade sparrisarna i saltat vatten i ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Värm sedan på snabbt till servering. Halstra pilgrimsmusslorna i olja i en riktigt het panna ca 30 sek per sida. Salta och peppra. Fördela pilgrimsmusslorna i djupa tallrikar. Toppa med kaviar och garnera med 2 kokta sparrisar. Värm soppan, häll den runt musslan och servera.
måndag 4 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar