måndag 4 maj 2009

Lax med palsternackssås

Port 4

Ingredienser:
600 g lax
½ tsk salt
½ tsk citronpeppar
½ msk olivolja

Sås:
1 liten gul lök
½ msk olja
1 liten palsternacka
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
½ kruka färsk basilika
1 dl creme fraiche
1 krm salt
½ krm vitpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Krydda laxbitarna med salt och citronpeppar. Stek dem mitt i ugnen i oljad ugnssäker form ca 15 min.
Skala och hacka löken, fräs den i oljan. Skala och skiva palsternackan, koka den mjuk i buljongen. Tillsätt basilika och creme fraiche, mixa till en slät sås med en stavmixer eller i en matberedare. Koka upp. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar