lördag 2 januari 2010

Laxbullar med pepparrotsyoghurt och blomkål

port: 3

Ingredienser:
500 g laxfilé utan skinn och ben
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk söt senap
1 kruka gräslök
1 tsk salt
1 krm nymalen svart peppar
1 msk smör

pepparrotsyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk färskriven pepparrot
2 krm salt
½ krm svartpeppar

Blomkål:
½ blomkålshuvud
½ gurka
1 citron
2 msk olivolja
2 krm salt
½ krm svartpeppar
1 kruka dill

Gör så här:
Skär laxen i mindre bitar. Mixa den snabbt i en matberedare. Tillsätt ägg, grädde och senap. Hacka gräslöken och blanda i färsen. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna i ca 5 min.

Yoghurten: Blanda yoghurt och papparrot och smaka av med salt och peppar.

Blomkål: Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ur och skär gurkan i småbitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda gurka och blomkål. Smaka av med citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Plocka dillen och blanda ner den i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar