lördag 2 januari 2010

Fläskfilégratäng med tomatsås

Port: 3

Ingredienser:
600 g fläskfile
1 gul lök
1 msk + 1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk krossade tomaten (400 g)
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 tsk timjan
2½ dl mellangrädde
1 dl riven lagrad ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Bryn köttet i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i en ugnssäker form . Fräs löken i 1 msk smör i en stekpanna i ca 3 min. Tillsätt tomatkross , tomatpuré och buljongtärning. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt lagerblad och timjan. Låt puttra i ca 10 min. Fördela tomatsåsen över köttet och häll över grädden. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar