lördag 4 april 2009

Medelhavsjärpar med tomat- och dragonsalsa

Port 4

Ingredienser:
450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
4-5 tomater
1 rödlök
½ kruka färsk dragon, alt. 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt+ 1 krm svartpeppar
4 msk lätt creme fraiche

Gör så här:
Blanda färs, ost, ägg, vitlök, vatten, salt och peppar i en bunke . Forma till 8 st små järpar och stek i oljan 3 min på varje sida. Skär tomaterna smått. Skala och hacka löken. Plocka dragonbladen. Blanda med vinäger, salt och peppar. Servera järparna med tomat- och dragonsalsa och creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar